divendres, 22 d’abril del 2011

18 anys sense Guillem



Aquest mes i precisament el dia 11 d'abril fa 18 anys que un grup de neonazis va assassinar el militant independentista Guillem Agulló enmig d'un carreró de Montanejos (Alt Millars) l'any 1993. Ell ha estat un militant implicat en la lluita independentista i d'esquerres els anys 80 i inicis dels 90 en contra de la impunitat feixista i espanyola en el País Valencià. Malauradament encara segueix la bogeria nazi i feixista en les terres valencianes així com la impunitat dels agressors com han anat demostrant tots els últims episodis de violència feixista i opressora arreu del territori que segueixen posant en perill la llengua i la cultura catalanes i valencianes arreu dels Països Catalans.

A la Plaça de l'Ajuntament de Burjassot hi va haver una concentració per mantenir viva la seva memòria i també hi va haver un acte a l'Octubre de València organitzat per la plataforma Acció popular contra la Impunitat. A més que Sallent ja té un carrer dedicat a Guillem Agulló com a proposta de la CUP.
I l'endemà també hi va haver a Ca Bassot de Burjassot una xerrada sobre la lluita contra el feixisme a la València actual, a càrrec de València Antifeixista, i també es va passar el vídeo "Més enllà del mur. Cançons contra l'aperheid" que narra la brigada solidària dels músics de Països Catalans en la seva brigada cap a Palestina. Aquest mateix dia, dos dels components de la brigada, Pau Alabajos i Xavi Sarrià, van fer una actuació musical al mateix centre Ca Bassot. I el divendres a les 19:30 hi hagué una xerrada-debat sobre les revoltes en el món àrab amb la participació d'Úlarel Nerdéfel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada