dijous, 22 de juliol del 2010

Això és rock: una revindicació musical.

Una al·legoria reivindicativa als grans mestres de la música.


Ara mateix escriuré un altre article després d'escriure el poema del Miquel Martí i Pol. D'altra banda fa uns mesos vaig escriure un article sobre un estil de música que a mi m'ha agradat molt com és el rock i rock'n roll (roquenrol, en versió catalana) i el seu significat que ha portat tant a nivell de tòpics musicals com Led Zeppelin, Rolling Stones com també el seu missatge que han volgut transmetre en el seu moment en la dècada dels 1960 i 1970. Doncs hi ha una cançó del grup osonenc Àcid Úric (ÀÚ) que pretén recuperar el concepte autèntic del rock i sobretot d'una època molt determinada com el dels anys 70 i el seu significat com un moment lúdic i distrectiu de part del públic i moltes vegades el seu contingut revolucionari del moment amb els costums dels i les joves en contra de l'enganyifa posterior del què hauria estat l'estafa comercial de molts grups actuals.
Com explica concretament el mateix protagonista d'ÀÚ explica que és com una mena de declaració per reivindicar aquest estil i un petit homenatge a tots els mestres que ens l'han ensenyat. I en un primer moment va tenir com a nom de treball "Monstre popets", pel fet que el seu riff de base va arribar sota la influència de la cançó Master of Puppets de Metallica. I la lletra és un seguit de petites ref (v) erències als mestres del rock, òbvies per a qualsevol fan, potser interessants de descobrir per a qui estigui entrant en el tema...
Aquesta cançó té un títol molt contundent i ric en compromís que ho transmet molt clarament i d'una manera molt directa:


AIXÒ ÉS ROCK
.

Mans esteses,
compte enrere
fi d'espera
i el llamp, i el tro i tot s'accelera.

Llums enceses
dalt l'escena
mentre esclata
el crit, el clam quan surt la reina.

L'energia que es desferma et tomba enrere
i la porta que se t'obre és sincera
i t'hi llences entre empentes i al final t'hi fots de cap.

Això és rock
no és cap joc
pren el teu lloc
perquè això és rock.

Gossos negres
porcs que volen
grans campanes
llengües roges
i no, el món no és boig encara.

Això és rock,
això és rock
això és...
Això és rock
no és cap joc
pren el teu lloc
perquè això és rock.


Lletra i música: Oriol Cardona

Aquí teniu l'àudio d'aquesta cançó:
http://aciduric.net/docs/musica/au-co-128/acid_uric-aixo_es_rock.mp3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada