diumenge, 3 d’octubre del 2010

Amongst the waves


I bé, començant l'octubre i sent diumenge dia 3 encara seguiré amb el tema de la música al bloc seguint com vaig fer al final del setembre amb l'entrevista a l'Oriol Cardona sobre Àcid Úric. Coincidint aquest cap de setmana en què s'ha fet una fira a favor de la llibertat animal, he pensat en una cançó d'un single de Pearl Jam que es diu Amongst the waves que forma part del seu àlbum Backspacer i està destinada per una bona causa en defensa de l'aigua dels mars i oceans i una denúncia sobre les taques de petroli a les platges o costes que han estat la principal causa de la majoria dels desastres mediambientals com la intoxicació de les aigües com la mortalitat de molts dels seus éssers vius.

En el vídeo s'hi troben imatges blaves profundes amb el cel i les onades del mar amb onades, dofins, aus marítimes i surfistes juntament amb fragments en blanc i negre on apareix el grup actuant en directe. Al final del vídeo tota aquesta bona energia finalitza amb imatges sobre els derraments de petroli al Golf de Mèxic i també la imatge d'un pelicà tot tacat de petroli. I per a mi és un vídeo molt bonic, sobretot en concret centrant-nos en els fragments on hi apareixen els blaus, em retenen una sensació maca als ulls i segurament sobre com realment hauria de ser el mar com a fenomen complex de la natura on hi viuen una gran part dels éssers vius de tot el planeta, i passant des dels grans i petits peixos, mamífers, crustacis fins a les estrelles marines i les algues, i sense dubtar-ho el plàncton (fitoplàcton i zooplàncton). I d'altra banda, l'aigua també és una substància terapèutica molt important que pot ajudar en la millora de la qualitat de vida dels éssers humans degut a les seves substàncies minerals que s'hi inclouen i fins i tot davant de malalties o trastorns neuronals. I tampoc s'ha de descartar i és evident que és un plaer per a les persones en quan ens volem refrescar en moments de calor. Però per banyar-nos tampoc cal anar tan lluny en una platja de Califòrnia o en una illa tropical del Carib, i malgrat Pearl Jam siguin de Seatle (costa del Pacífic dels EUA), nosaltres tenim molt més a prop (i potser totalment a tocar) el mar Mediterrani però crec que la Barceloneta no és el millor lloc per banyar-se degut a la contaminació, i jo aniria bé a la Costa Brava si em volgués submergir o a la Daurada si volgués seguir mar enllà on el nivell del mar augmenta bastant més lluny.

I també penso que aquest vídeo ha de ser una eina de difusió i lluita a favor de la defensa del medi ambient i ecosistemes que en els darrers temps s'han trobat cada cop més en exitinció juntament amb l'augment de contaminació hidràulica (que ocupa un 70% del planeta) i també atmosfèrica com també el desenvolupament i l'acceleració dels canvis climàtics on Estats Units (entre altres estats occidentals) n'ha esdevingut un dels primers culpables del desastre. Si no fos per la contaminació atmosfèrica tornariem cap a una nova era glacial com la que hi va haver fa milions d'anys durant el pleistocè (en el paleolític) i entre els segles XIV i XVIII.
Però tornant a la lletra de la cançó i el seu missatge crec que ja és un fet molt important que un grup de rock com Pearl Jam i sent dels EUA tinguin consciència social i sobretot ambiental. ÀNIMS I ENDAVANT AMB PEARL JAM.
Sobre el recolzament de Pearl Jam en la defensa del Golf de Mèxic podeu trobar més informació aquí: http://pearljam.com/oceans/

I aquí en directe deixo el maravellós clip Amongst the waves amb la lletra a sota. Però per ara no n'he trobat cap que es trobi subtitulada en català. DISFRUTEU EL VÍDEO.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada