dimarts, 18 de gener del 2011

2011, any de Pearl Jam (I)

Enmig de gener és una mala època perquè la majoria de les i els estudiants estem en moment d'examens i entregues que ens deixen ben atrafagats. Però no fa massa he trobat notícies sobre un gran somni: aquest any 2011 en concret també és l'any de Pearl Jam, perquè celebraran els seus 20 anys com a grup després de tocar durant dues dècades seguides.
Ja ha passat molt temps des de quan aquesta banda de Seatle es van formar i van tocar els primers temes musicals canyeres del rock alternatiu que juntament amb Nirvanna i Soundgarden han transmès missatges revolucionaris i crítics amb el sistema imperialista dels Estats Units. I a través de les seves gires han atret a milers d'espectadors, fans i admiradors que han fet difondre la seva música com també pels seus nou discos que han enregistrat fins ara.
Després de la gravació del disc Backspacer l'any passat, aquest estiu ja volen fer una nova gira de concerts per celebrar els seus anys com a grup i a partir d'avui deixaran un disc titulat Live on Ten Legs que serà la continuació d'un treball que van iniciar el 1998 que també tenia aquest mateix nom. Aquest disc constarà de 18 cançons en directe de tota la seva trajectòria i interpretades en alguns dels concerts realitzats entre el 2003 i el 2010.

Però la sorpresa més important d'aquest any serà el documental nomenat Pearl Jam Twenty esperat per la majoria dels seus fans, serà dirigit per Cameron Crowe i anirà acompanyat d'un llibre i una banda sonora. A més, també oferiran les reedicions dels seus discos Vs (1993) i Vitalogy (1994) i iniciaran una gira de concerts per Estats Units durant tot l'estiu, alguns esdeveniments especials i algun altre llençament especial.
Tampoc s'ha d'oblidar que Pearl Jam segueixen implicats en la lluita en contra del canvi climàtic que han iniciat durant aquests últims anys per defensar el medi ambient. L'any 2006 ja van aportar uns 100.000 dòlars a nou organitzacions que lluiten contra el canvi climàtic i el fonament de les energies renovables. També van donar diners per a protegir un bosc de Madagascar. I ja aquest any passat ha començat a donar uns 210.000 dòlars per plantar arbres a l'estat de Washington i així compensar les seves emissions de diòxid de carboni provocades en la seva gira del 2009 per l'ús de vehicles de desplaçament com també dels seus seguidors.
La intenció consisteix en plantar uns milers d'arbres en unes 13'6 hectàrees de Seatle, Kent, Kirkland i Redmond com també absorbir les plantes externes i invasores com ara l'herba anglesa que han afavorit l'extinció dels arbres autòctons.
Finalment com no, deixo un reportatge en vídeo del LIVE ON TEN LEGS.


ÀNIMS I ENDAVANT AMB PEARL JAM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada