dijous, 20 de maig del 2010

Hans Christian Andersen i l'aneguet lleig

Hi ha molts contes que parlen sobre fets reals i discriminatoris com fins i tot per ser d'una manera diferent . Un exemple és el de L'Aneguet lleig del Hans Christian Andersen. Era un escriptor danès que va escriure els contes de fades més coneguts per als nens. Va viure en la pobresa i va ser abandonat, i criat en el taller de sabates del seu pare. Va treballar pel director teatral Jonas Collin qui li va pagar una formació humanísitica.
Un dels contes més coneguts de l'Andersen és l'Aneguet lleig, que segurament el va escriure degut en una situació similar en què ell es trobava afectat per la Síndrome de Tourette, és a dir el problema que tinc jo.
Representa la història d'un ànec que és de color diferent que els seus germans en sortir de l'ou i és discriminat tant per la seva família com altres animals degut a ser considerat com un animal deformat fins quan uns cignes que el troben i l'aprecien i l'accepten.
Aquest esdeveniment està molt relacionat amb un tema molt actual com és el del racisme i la discriminació o fins i tot el rebuig de part de la societat de qualsevol cosa, persona o fenomen que es desvinculi dels cànons establerts per la societat.
En el vídeo apareix una reproducció amb dibuixos del Walt Disney però sense veus i acompanyat per una cançó que crec que transmet unes sensacions relacionades amb els esdeveniments en què es troba injustament el protagonista del relat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada